Wielkanocny konkurs kulinarny
Wielkanocny konkurs kulinarny został rozstrzygnięty
Dwa dni – 5. i 6. kwietnia br. – trwały zmagania uczestników konkursu. Pracownia gastronomiczna w naszej szkole przypominała w tym czasie kuchnię dobrze prosperującej restauracji. Uczniowie pracowali w parach i mieli 3 godziny na przygotowanie potrawy „na słono” oraz wypieku lub deseru „na słodko” – wszystko w wielkanocnym klimacie. Poziom finałowych potraw i wypieków był godny szefów kuchni. Jury w składzie nauczycieli: Iwona Kaczmarek, Karolina Balicka, Dominik Roschek, Tomasz Kiedrowicz, Maciej Hładasz, nie miało wątpliwości we wskazaniu tego, co najsmaczniejsze, a przy tym prezentujące wysoki poziom trudności i wykonania.
Dnia 19. kwietnia br. miało miejsce oficjalne ogłoszenie wyników konkursu i rozdanie nagród.
W kategorii „słodkie wypieki” I miejsce zajęły: Paulina Niedziałek i Daria Skoczewska – uczennice z kl. 2 KW; II miejsce: Maciej Rekowski i Patryk Kusz – uczniowie z kl. 1 Żh.
W kategorii „potrawy słone” I miejsce zajęły: Jagoda Motyka i Wiktoria Pietrusiak – uczennice z kl. 3 MWg; II miejsce: Natalia Orzeł i Wiktoria Koziej – uczennice z kl. 2 Żh.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!!! Wszystkim uczestnikom konkursu gratulujemy kulinarnego zapału i życzymy dalszego rozwoju w kierunku gastronomicznym.
Organizatorzy konkursu:
Pani Iwona Kaczmarek i Pani Karolina Balicka