Lekcja pod hasłem „Egzotyczna degustacja”
Dnia 28 listopada 2019 r. klasa I Technikum Hotelaskiego miała dość nietypowe zajęcia na lekcji z „Usług żywieniowych w hotelarstwie”🙂 Przebiegały one pod hasłem: „egzotyczna degustacja”. Każdy uczeń, łącznie z nauczycielem – panią Violettą Folleher- Lesman, przyniósł owoc, warzywo lub potrawę, której jeszcze nie smakował. Na początku zaprezentowane zostały produkty przed obróbką, a następnie przygotowano je do konsumpcji. Na stole pojawiły się: kiwano, czerymoja, miechunka, mango, pomelo, awokado, granat, melon, ananas, seler naciowy, hummus i falafele. Zanim rozpoczęto degustację, poznawanie nowych, „dziwnych” smaków, przedstawiona została krótka charakterystyka produktów. Omówiono, jakie składniki odżywcze zawierają, skąd pochodzą itp. Nowy pomysł na lekcję bardzo się spodobał🙂 Trzeba będzie go powtarzać🙂👍