Warsztaty: „Poznajemy smaki świata”

🍍🍉🍇🥝 Dnia 2 lutego br. na zajęciach „Usługi żywieniowe” odbyły się warsztaty, pod hasłem: „Poznajemy smaki świata”. Uczniowie klasy 1 Technikum Hotelarskiego wraz z nauczycielem – Violettą Folleher-Lesman degustowali egzotyczne owoce i warzywa. Na stole znalazły się, m.in.: liczi, miechunka, mango, pomelo, awokado, ananas, kiwi, czerwone winogrona, grejpfrut oraz hummus. Uczniom bardzo spodobała się ta forma zajęć, tym bardziej, że w dużej mierze sami je przygotowali. Musieli wcześniej obrać, pokroić i podać dany owoc oraz opowiedzieć o nim w kilku słowach. Uczniowie zadziwili wiedzą na temat pochodzenia omawianego owocu, jego właściwości odżywczych i wyjaśnili, dlaczego powinno się go jeść. Za takie zaangażowanie należały się same 6!!! Gratulacje! 😃👏