Wyjście klasy 4 technikum hotelarskiego do „Restauracji Duet” w Człuchowie
W dniu 4 listopada 2022 r. uczennice klasy 4 technikum hotelarskiego wraz z nauczycielką – Panią Violettą Folleher-Lesman, udały się na wycieczkę przedmiotową do „Restauracji Duet” w Człuchowie. W ramach przedmiotu: „Świadczenie usług kelnerskich” młodzież została zapoznana z procedurą przyjęcia towaru do magazynu oraz procesem, jakiemu żywność podlega, by pojawić się na talerzu gościa. Szef kuchni oprowadził grupę po restauracji i zdradził tajniki przygotowywania przepysznych dań. Pani menager z kolei opowiedziała o systemach obsługi i pracy kelnera w restauracji. Pokazała dokumenty, programy do obsługi gości indywidualnych. Opowiedziała także o przygotowaniu i organizacji imprez okolicznościowych.
Lekcja była bardzo pouczająca, tym bardziej, że w realnych okolicznościach związanych z tematem zajęć. Serdecznie dziękujemy szefowi kuchni – Panu Pawłowi Dypold i manager – Pani Sylwii Grzegorskiej za poświęcony czas i edukację młodzieży. 🙂🌷🌹